Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

 
10-05-2017

Baix Penedès amb el Sàhara

Potser t'agradaria compartir...

“VACANCES EN PAU 2017”, ACOLLIMENT D’INFANTS REFUGIATS SAHRAUÍS AL BAIX PENEDÈS

 

Des de l’Associació Baix Penedès amb el Sàhara, com tots els anys des de 1999, en aquesta època estem en plena campanya del projecte “Vacances en Pau” per a infants refugiats sahrauís a la comarca i demanem la col·laboració de famílies que s’ofereixin per acollir un nen o nena sahrauí durant dos mesos a l’estiu.

El projecte “Vacances en Pau”, organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, en col·laboració amb una cinquantena d’associacions d’arreu de Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i les seves famílies i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. Aquest projecte, on famílies catalanes acolliran a nens i nenes sahrauís d’entre 9 i 12 anys durant els mesos d’estiu, pretén oferir i donar als nens una estada agradable i vacances d'estiu, evitant d'aquesta manera les elevades temperatures del desert (que arriben als 55 graus) i deixar enrere les mancances que pateixen ells i les seves famílies obligades a sobreviure exiliades des de fa 41 anys en campaments de refugiats a Tinduf (Algèria).

Amb el projecte també es pretén diagnosticar i tractar els aspectes sanitaris que presentin els infants, i així evitar i afrontar el desenvolupament de malalties greus. 


El projecte també permet conèixer i intercanviar dues cultures totalment diferents, el que enriquirà tant la família acollidora com la dels infants sahrauís.

Els infants sahrauís són ambaixadors d'un poble, el sahrauí, exiliat, refugiat i a l'espera que es posi en marxa la legalitat internacional, que Nacions Unides exigeixi al Marroc que la compleixi i no bloquegi la mateixa, i que es pugui celebrar el tan esperat Referèndum d'Autodeterminació, que permeti al poble sahrauí decidir el seu futur en un Sàhara lliure i independent.

Des de l’Associació Baix Penedès amb el Sàhara demanem la col·laboració de famílies de la comarca que s’ofereixin per acollir un nen o nena sahrauí aquest estiu. 

 

Tota persona interessada en més informació sobre l’acolliment pot posar-se en contacte amb l’associació al telèfon 666 35 78 93 o a l’adreça electrònica bpsahara@gmail.com.

 

També serà benvinguda qualsevol aportació econòmica, que es pot fer efectiva al número de compte ES45 0182 2968 51 0200624991.

Maig 2017

 

Associació Baix Penedès amb el Sàhara  

C/ Mestre González, 6

43712 Llorenç del Penedès (Tarragona)

T. 666 35 78 93  bpsahara@gmail.com  http://webfacil.tinet.org/bpsahara       http://www.facebook.com/BaixPenedesSahara


2017_Cartell1_VEP.jpg
Potser t'agradaria compartir...