Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

15-07-2016

Festa Major de Sant Jaume

Potser t'agradaria compartir...

Festa Major de Sant Jaume

La Festa Major de Sant Jaume ja ha arribat. Amb la Gimcana nocturna del Centreex del 15 de juliol, s'enceten els actes previs que deixaran pas a un cap de setmana llarg i carregat d'activitats fins al dia 26 de juliol.


Hi trobarem de tot i per a tothom, amb la implicació de les entitats i associacions que col·laboren amb l'organització de força esdeveniments. El dissabte, 16 de juliol, tindrem la 3a edició de la Fira de la Cervesa tradicional i la 1a Fira Som Ambientals, que serà una de les novetats d'enguany. Per la nit hi haurà l'actuació de Reevan Trupin and The Funky Blues Revue. El diumenge pel matí tindran lloc els campionats de tir al plat organitzat per la Societat de Caçadors i la 5a edició dels campionats de dòmino i de tennis taula a càrrec de la Societat de Sant Jaume. A les onze tancarà la matinal de competicions la 2a edició del Campionat de pocketsbikes. Per la tarda, la Societat de Sant Jaume ens oferirà la Festa de Grups de Cultura Popular amb l'actuació de totes les colles del poble.


De dilluns a dimecres ens prepararem per afrontar la marató d'activitats que s'allargarà des del dijous, 21, fins al dimarts, 26. Serà el Centreex qui reprengui amb la Caminada nocturna al Castellot. El divendres es farà el pregó a càrrec de la Joventut Esportiva Sant Jaume des del balcó de l'ajuntament, seguit del repic de campanes i la traca d'inici. A continuació una altra novetat, el Correbars amb la Xaranga Bandsonats i per acabar la jornada, el Bingo a la fresca i DJ, organitzat pel Ball de Diables.


Dissabte, 23 de juliol, al migdia s'inaugurarà l'exposició Nadons, al Centre Cívic. Per la tarda, els més menuts podran gaudir de l'espectacle infantil “Tornavic” i fer el berenar a la plaça del Botànic. Un cop es faci fosc, el foc omplirà els carrers del poble amb la Cercavila organitzada pel Ball de Diables, que clourà amb els versots, la carretillada, l'espectacle pirotècnic i la traca final a la plaça del davant de l'Església. Ja de matinada els Strombers, els Fired on Friday i els DJ 4 magnífics posaran el ritme en el Concert Jove i el Jove Baix Penedès posarà la carpa del Festatenció i dinamitzarà el joc del Busca la teva parella.


El diumenge ens despertarem amb el 44è Gran Premi Ciclista Baix Penedès. A quarts de dues el Ball de Diables durà el seu Drac a la plaça de l'Església per a què els nens que ja no els caldrà, li duguin el seu xumet. A les set de la tarda la Cercavila Popular ens permetrà tornar a veure les actuacions dels grups de cultura popular del poble a més d'alguna de convidada. Ben sopats podrem gaudir d'una vetllada d'havaneres amb el grup Balandra, mentre assaborim una mica de rom cremat. Passada la mitja nit, la Banda del Coche Rojo i el DJ John's Lemons ens faran ballar fins a entrada la matinada.


El dilluns ens posarem dempeus amb la sorollada que ens prepararan els Diables infantils i els Bastoners. Al migdia la Cercavila del Pa Beneït acompanyada pels Grallers de Sant Jaume, que començarà a la Rambla i acabarà a l'Església just a temps d'entrar a la Missa Solemne. Tot seguit de la cerimònia religiosa farem el Concert Vermut amb els Grallers del Baix Penedès. A partir de les vuit del vespre l'Orquestra Cimarrón ens delectarà amb el Ball de tarda i el Concert i Ball de nit.


Dimarts, 26 de juliol, els més matiners que encara conservin forces podran prendre part de la IV Bicicletada popular i continuar després amb les activitats aquàtiques a la piscina municipal. Per la tarda més activitats a la piscina, Aiguagym i altres esports aquàtics. Domenys Ràdio emetrà en directe i a les sis la Xeringada final de la Festa Major a la pineda del davant de la piscina. Una hora més tard, el Gimnàs G'S Wellness ens proposarà el II Màster Class de Zumba. La Festa Major clourà amb el tradicional Sopar popular i el Ball de Final de Festa Major amb el duet Shákata.

 

Us animem a participar de la nostra Festa Major i a visitar l'enllaç ACTIVITATS 2016 on trobareu els reportatges que es facin dels actes.

Potser t'agradaria compartir...