Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

26-01-2017

Curs de lectoescriptura i tècniques d'estudi

Potser t'agradaria compartir...

Curs de lectoescriptura i tècniques d'estudi

Dilluns 16 de gener va començar el curs de lectoescriptura i tècniques d’estudi que impartirà la Roser González, la jove contractada com a dinamitzadora sociocultural a través del Programa de Garantia Juvenil. Es calcula que tindrà una duració de 4 mesos, del 16 de gener fins al 15 de maig.

Molts infants i joves mostren dificultats a l'hora d'establir uns hàbits d'estudi, de saber distribuir el temps, millorar l'atenció, potenciar la capacitat de raonament i comprensió. Un dels principals problemes és la influència de les noves tecnologies i el seu mal ús o ús excessiu que afecta a la concentració. Tanmateix, molts infants i joves no tenen definit un espai fix per a l'estudi i es senten poc motivats a l'hora de posar-se a fer feina i estudiar.

Aquest projecte neix amb l'objectiu de complementar la tasca docent de l'escola i de la Casa de Cultura pel que fa al reforç escolar enfocat des del treball de la competència d'aprendre a aprendre. Es treballaran, en el cas dels més petits, habilitats lectores i d’escriptura a través de diferents activitats de consciència fonològica i de memòria. En general, es treballaran tècniques d’estudi des de la motivació fins a l’organització de l’espai on estudiem, les hores que dediquem a l’estudi i diferents tècniques per a preparar un examen (resum, subratllat, esquemes, apunts). Així mateix, es repassaran aspectes generals d’ortografia, gramàtica i matemàtiques.

El passat 10 de gener va ser la data límit per inscriure’s al curs. Desprès de la difusió durant 3 setmanes a través de diferents mitjans com les cartelleres públiques, Facebook i Domenys Ràdio, s’han apuntat al voltant de 50 alumnes. Inicialment es va decidir crear únicament 3 grups els dilluns, un de 1r a 3r de primària, un altre de 4t a 6è i finalment un que agrupés ESO i Batxillerat. Degut al gran nombre d’inscripcions es va mirar de crear més grups en un dia diferent tenint en compte la valoració de l’equip directiu de l’escola que va recomanar fer grups per cicles, és a dir, un per a 1r i 2n de primària, un per a 3r i 4t, un altre per a 5è i 6è i finalment dos grups per als alumnes de l'ESO.

 

16.30

17.30

DILLUNS

ESO (12 alumnes)

5è i 6è primària (14 alumnes)

DIMARTS

ESO (8 alumnes)

-

DIMECRES

1r i 2n primària (11 alumnes)

3r i 4t primària (8 alumnes)


 

Potser t'agradaria compartir...