Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

17-07-2017

Liceu a la fresca des de Sant Jaume

Potser t'agradaria compartir...

Liceu a la fresca des de Sant Jaume

El proper 21 de juliol a les 22h, 166 municipis de tota Espanya, entre els quals també Sant Jaume dels Domenys, retransmetran en directe la nova producció d’Il trovatore de Verdi a espais públics i a la fresca gràcies al suport d’Endesa i la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa”.

A Sant Jaume, s'ha inclós en el programa de la Festa Major i es farà a la pista de les Escoles.

La 3a edició d’aquest projecte que compta amb el suport d’Endesa i la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” s’emmarca en les celebracions del 20è aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu

‘Liceu a la Fresca’, projecte catalitzador de Liceu al Territori, compta amb 4 emplaçaments de retransmissió a Barcelona i visita per primer cop Andorra i grans ciutats com Madrid, Sevilla, Bilbao, Granada o Màlaga, entre d’altres.

El Liceu lamenta la recent pèrdua del seu expresident Joaquim Molins i li dedicarà les funcions d’Il trovatore i la retransmissió en directe de Liceu a la Fresca.

Televisió de Catalunya retransmetrà en directe a tot Catalunya des de l’Arc de Triomf i amb la presentació de Carolina Rosich i Jofre Font. RTVE emetrà també en directe a través de La2, des de la Plaza Mayor de Madrid i amb la presentació d’Eva Sandoval a tot l’Estat.

La nova producció d’Il trovatore serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per George Petean, Tamara Wilson i Piero Pretti.

Es tracta de la primera vegada que el Liceu expandeix el seu projecte a tot l’Estat, incrementant en un 37,1% la participació de municipis respecte l’edició anterior (que comptava amb 121 municipis). Unes dades que constaten el model d’èxit d’un projecte que promou i potencia la cultura amb la clara vocació de difondre l’activitat operística i musical arreu del país i sota el paraigua del Projecte Social.

El Gran Teatre del Liceu vol expressar el seu condol per la mort del seu expresident Joaquim Molins que va deixar el càrrec el passat 17 d’octubre de 2016 per motius de salut. Mo lins, que va arribar a la presidència el març de 2013 i que actualment formava part del Patronat com a vocal de la Generalitat, vas ser el primer president de la societat civil, presidència que va deixar de ser rotativa entre les administracions. Durant els 3 anys de mandat, Joaquim Molins va liderar amb èxit la implantació del Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017 amb l’objectiu de donar sostenibilitat econòmica al Teatre, i va mantenir i reforçar la qualitat artística, preservant el projecte musical i desenvolupant la funció social del Teatre.

El Liceu és el primer teatre d’òpera del món que treballa el territori de forma proactiva i directa mitjançant el projecte Liceu al Territori. Un programa que potencia l’assistència de nous públics al Teatre amb xerrades amenes i accessibles per nombrosos municipis de Catalunya i que enguany ha viscut un creixement exponencial, portant un total de 3.125 persones (increment del 71% respecte la temporada 15/16, que va tenir un total de 1.820) al Teatre, la majoria per primer cop, gràcies a aquestes conferències gratuïtes que s’han celebrat a 75 poblacions de Catalunya (increment del 134% respecte les 32 de l’any anterior). Liceu al Territori treballa per desprendre el públic d’idees preconcebudes sobre l’òpera i perquè un gran nombre de ciutadans assisteixin, com a mínim una vegada, al Gran Teatre, i així seguir construint el Liceu de Tots.

Hores d’ara, un total de 166 municipis del territori espanyol -149 a Catalunya- s’han adherit al Liceu a la Fresca, una iniciativa que permetrà que 72.000 persones gaudeixin a l’aire lliure de la producció Il trovatore dirigida per Joan Anton RechiD’aquests municipis, 71 viuran aquesta experiència per primera vegada. Llocs tan emblemàtics com l’Arc de Triomf de Barcelona, la Plaza Mayor de Madrid, l’esplanada situada davant del Museu Guggenheim de Bilbao, la Plaça dels Jurats de Girona, Escaldes-Engordany d’Andorra, CaixaForum Sevilla, la Plaça Esteve Cuito de Lleida, el Paseo del Salón de Granada, el Parc del Mar de Palma de Mallorca o la Plaza del Estaño de Las Palmas de Gran Canaria, entre d’altres, seran l’escenari per a apropar l’òpera a la ciutadania.

El projecte compta amb la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa”, que ha estat l’encarregada de l’extensió, també per primera vegada, del projecte en el territori espanyol, en concret en les ciutats de Bilbao, Sevilla, Málaga, Granada, Valladolid, Santiago de Compostela, Pamplona o Las Palmas.

Xavier Gibert, secretari general del Departament de Cultura: “Projectes com Liceu a la fresca permeten crear una nova manera de pensar a partir de despendre al públic de concepcions errònies sobre l’òpera, alhora que genera interès, afició i hàbits operístics i de consum cultural en general, i fa possible que un gran nombre de ciutadans assisteixin, com a mínim una vegada, a una funció d’òpera al Liceu”. “Esperem que l’estiu de 2017 sigui un estiu ple d’òpera a tota Catalunya.” Gibert també ha recordat Joaquim Molins, qui “estimava Barcelona i estimava Catalunya”. “Tenia molt clar que la capital catalana es mereix una òpera de primer nivell. Li farem homenatge de la millor manera que sabem: seguint endavant amb el projecte d’un Liceu més social, més modern, treballant plegats en el Liceu de tots”.

El Liceu lamenta la recent pèrdua del seu expresident Joaquim Molins i li dedicarà les funcions d’Il trovatore i la retransmissió en directe de Liceu a la Fresca.

Televisió de Catalunya retransmetrà en directe a tot Catalunya des de l’Arc de Triomf i amb la presentació de Carolina Rosich i Jofre Font. RTVE emetrà també en directe a través de La2, des de la Plaza Mayor de Madrid i amb la presentació d’Eva Sandoval a tot l’Estat.

La nova producció d’Il trovatore serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per George Petean, Tamara Wilson i Piero Pretti.

Veure el Dossier de premsa.

 

Potser t'agradaria compartir...